3 dagen New York - Citytrip.be (2024)

Table of Contents
Dag 1 Dag 2 Dag 3 FAQs

De bruisende metropool New York heeft zo veel te bieden dat je er weken zou kunnen doorbrengen. Heb je echter maar 3 dagen om de stad te verkennen, dan moet je creatief zijn. Hier zijn de absolute must sees wanneer je een korte citytrip maakt naar New York.

Dag 1

Begin je tocht in de wereldstad in het groene en prachtige Central Park. Het is centraal gelegen en daarom de ideale uitvalsbasis voor jouw verkenning. Haal een coffee to go en een doos met verse donuts en begin je dag met een ontbijtpicknick in het park. Wandel richting Heckscher Playground en aanschouw de skyline van New York door een bladerdek.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

3 dagen New York - Citytrip.be (1)

De meeste toeristen kiezen voor het Empire State Building om een uitzicht te hebben over de hele stad, maar wist je dat je ook naar de top van het Rockefeller Center kan? De rij is meestal minder lang en de skyline is zelfs mooier omdat je ook het Empire State Building kan bewonderen. Zo spaar je tijd in de wachtrij uit én maak je een schitterende foto vanop de top!

’s Middags trek je naar het Meatpacking District voor een bezoekje aan de wereldberoemde Chelsea Market. Hier vind je allerlei lekkernijen, van verse koffie tot ambachtelijke wijn, oesters, Italiaans en Thais. De perfecte locatie dus om met je gezelschap te gaan lunchen en van de vele gerechtjes te proeven.

Na de lunch trek je naar het financiële hart van New York en verken je de New York Stock Exchange in Wall Street. Hier ademt alles een zakelijke sfeer en dat heeft iets unieks. Wandel nadien tien minuutjes naar het noordwesten voor een duik in de recente geschiedenis van de stad. Een monument dat namelijk absoluut niet mag ontbreken tijdens je 3 dagen in New York is het One World Trade Center en Ground Zero. Dat is de site van de voormalige Twin Towers en een herdenking aan de slachtoffers van de aanslagen van 9/11. Deze plek roept bij veel mensen heel wat emoties op en dat voel je wanneer je alle namen leest die in het monument gebeiteld staan of de verhalen van ooggetuigen hoort in het Memorial Museum.

’s Avonds trek je naar Chinatown om gezellig te gaan eten in één van de verschillende restaurants. Vergaap je ondertussen aan de kraampjes en de Chinese decoratie en lichtjes die overal te zien zijn. Chinatown is een populaire wijk in New York, vooral voor het lekkere eten en de superleuke sfeer. Het is dus de perfect afsluiter van je dag.

Dag 2

Op dag twee neem je de bus naar het zuiden van Manhattan waar elk half uur een ferry vertrekt naar Ellis Island en het Statue of Liberty. Het is vaak aanschuiven om een ticket te bemachtigen, maar de tour mag niet ontbreken tijdens je citytrip. Breng een bezoekje aan Lady Liberty en adem de sfeer van Ellis Island, waar de vele immigranten die per boot aankwamen zich moesten registreren.

Om even te bekomen van de drukte in de stad, kan je een wandeling maken langs de High Line. Dat is een park dat werd aangelegd op een voormalige spoorlijn. Het hangt als een brug doorheen de straten van de stad en zorgt voor geweldige uitzichten.

Sluit je dag af met een wandeling langs Broadway en Times Square. Dit is het toeristische hart van de stad en er valt dan ook heel wat te zien. Wie graag een echte show wil meepikken op Broadway, reserveert best op voorhand zijn tickets.

Dag 3

Op dag drie neem je even de tijd om te gaan shoppen. Je kan er niet omheen, maar New York is een waar paradijs voor shoppers allerhande. Ga jij voor de grote ketens en dure merken op 5th Avenue of kies je voor de kleine boetiekjes en vintage winkeltjes in Brooklyn? Wat je ook kiest, je tikt sowieso een tof souvenirtje op de kop. Houd onderweg naar Brooklyn ook zeker even halt op de bekende Brooklyn Bridge voor een foto van het uitzicht.

Na de middag is het moment aangebroken voor wat cultuur. New York staat namelijk ook bekend om haar vele musea. Het Museum of Modern Art (MoMa), het Metropolitan Museum en het Guggenheim zijn de bekendste en zelfs als je er niet binnen wil gaan, zijn de gebouwen de moeite om te zien.

Je kan het centrum van New York perfect te voet verkennen, maar dan leg je wel heel wat kilometers af op een dag. Een goed alternatief is de metro, al moet je dan wel goed opletten dat je steeds de juiste lijn neemt. Het metronetwerk is namelijk een gecompliceerd spinnenweb van verbindingen. Voor wie iets sportiever is, zijn de “Citi Bikes” ook een oplossing. Deze fietsen kan je huren en op meerdere plaatsen ophalen en terugplaatsen.

Sowieso is er erg veel te zien in New York City, maar in drie dagen tijd kan je zeker al heel wat van de meest bijzondere bezienswaardigheden van je lijstje schrappen.

Bekijk ook:

Citytrip New York
Bezienswaardigheden in New York
Hotels in New York

3 dagen New York - Citytrip.be (2024)

FAQs

Wat moet je echt gezien hebben in New York? ›

New York: 20x zien en doen in deze bruisende stad
  • Bezoek het 'Statue of Liberty' ...
  • Top of the Rock: bewonder de zonsondergang. ...
  • Empire State Building. ...
  • Het 9/11 Memorial & Museum. ...
  • American Museum of Natural History. ...
  • New York Public Library. ...
  • Bezoek een sportwedstrijd. ...
  • Wandel over Brooklyn Bridge.
Oct 26, 2023

Wat kost een city trip New York? ›

Totaalprijs: voor €855,- tot €1120,- per persoon een week naar New York!
Laagseizoen super budgetHoogseizoen beetje budget
3 nachten, 4d€656,50€795,-
4 nachten, 5d€722,50€910,-
5 nachten, 6d€788,50€1015,-
6 nachten, 7d€854,50€1120,-
1 more row
Oct 21, 2023

Is 4 dagen New York genoeg? ›

Het antwoord is ja, zolang je maar het juiste reisschema hebt - hier is de gids die je zoekt! 4 dagen in New York is een lange tijd: er is genoeg te zien en te doen in de Big Apple, maar als je je route goed kiest en je tickets van tevoren boekt, speel je op veilig en haal je het meeste uit je tijd.

Hoeveel dagen heb je nodig in New York? ›

8 dagen is een mooie periode voor een bezoek aan New York. U heeft genoeg tijd voor alle bekende bezienswaardigheden en kunt ook nog een dag besteden aan een dagtocht of outletshoppen. Neem de bus naar outletcenter Woodbury Common, ontdek de highlights van Washington D.C. of bezoek zelfs de Niagara Watervallen!

Wat is de beroemdste plek in New York? ›

Het Vrijheidsbeeld in de haven van New York is hét symbool van de stad. Het Statue of Liberty, ook wel Lady Liberty genoemd, prijkt op Liberty Island in de haven tussen New York City en Jersey City.

Wat moet je eten in New York? ›

Blijf verkennen
  • New York pizza slice. Van al het voedsel dat met New York wordt geassocieerd, is er misschien geen enkele zo beroemd als pizza. ...
  • New York cheesecake. ...
  • New Yorkse hotdog. ...
  • Nathan's Famous in Coney Island. ...
  • Bagel met lox en roomkaas. ...
  • Broodje Pastrami. ...
  • Corned-beef sandwich. ...
  • Matzo ballensoep.
Jan 4, 2023

Wat is er goedkoper in New York? ›

Apple-producten zoals iPhone's en iPads zijn meestal goedkoper in de VS. En ook kleding kopen in New York van bekende merken als Levi's en GAP is vaak goedkoper dan in Nederland. Vooral als u een outletcenter bezoekt, zoals Woodbury Common.

Kan je in New York water uit de kraan drinken? ›

Drinkwater: Het kraanwater in New York is van goede kwaliteit en zonder problemen te drinken. Elektriciteit: In New York wordt een voltage van 110 Volt gehanteerd.

Wat is de goedkoopste maand om naar New York te gaan? ›

De goedkoopste maanden om naar New York te reizen zijn januari, februari en maart, want hoewel reizen naar New York altijd duur is, is het in deze tijd van het jaar haalbaarder om deals te vinden voor je reis vanwege de extreme temperaturen.

Hoeveel geld heb je nodig voor 1 week New York? ›

Een week New York: dit zijn de kosten
BudgetreizigerMid-range reiziger
Week New York€ 550,-€ 1500,-
2 weken New York€ 1200,-€ 3000,-
Weekend New York kosten (bijvoorbeeld tijdens een roadtrip)€ 240,-€ 600,-

Hoe lang heb je nodig in New York? ›

Er is ontzettend veel te doen in deze leuke stad! Je kunt er al vanaf 4 dagen goed vertoeven, maar ik raad je toch aan om minimaal 6 of 7 dagen de stad te bezoeken. Tijdens een week New York heb je ruim de tijd om alles te zien en te doen, en heb je ook nog tijd om bijvoorbeeld eens rustig te tafelen of te shoppen!

Hoeveel dagen voor een citytrip? ›

De beste tijdspanne hangt niet enkel af van de bestemming, maar ook van het reisdoel en de persoonlijke interesses. Is het de bedoeling om de stad te ontdekken en de voornaamste bezienswaardigheden te aanschouwen? Dan volstaan 3 à 4 dagen.

Hoeveel fooi geef je in New York? ›

In restaurants in New York City is het gebruikelijk om twintig procent fooi te geven.

Hoe duur is de metro in New York? ›

Een kaartje voor de metro in New York kost $2,90.

Als u van plan bent vaak het openbaar vervoer te gebruiken om u in de stad te verplaatsen, kunt u het beste een MetroCard kopen, een kaart die u opnieuw kunt opladen en die geldig is voor zowel de metro als de bus.

Wat te doen stedentrip New York? ›

Andere populaire attracties in de buurt van New York
  • 2024. Dumbo. 2.958. 1,9 km afstand. ...
  • 2024. Yankee Stadium. 4.492. ...
  • 2024. Brooklyn Heights Promenade. 3.482. ...
  • 2024. Coney Island. 4.933. ...
  • 2024. Brooklyn Bridge Park. 3.351. ...
  • 2024. Brooklyn Botanic Garden. 2.523. ...
  • New York Botanical Garden. 2.657. 20 km afstand. ...
  • Bronx Zoo. 3.232. 19 km afstand.

Wat niet vergeten in New York? ›

Wat moet je allemaal meenemen naar New York
  • Alles wat je nodig hebt in één overzicht! Je hebt de reis naar geboekt maar wat moet je allemaal meenemen naar New York? ...
  • Paspoort. Ok, toegeven. ...
  • ESTA aanvraag. ...
  • Creditcard. ...
  • Bankpas met Maestro. ...
  • Reisstekkers. ...
  • Comfortabele (wandel)schoenen. ...
  • Koffer met voldoende ruimte!

Wat is er goedkoop in New York? ›

Apple-producten zoals iPhone's en iPads zijn meestal goedkoper in de VS. En ook kleding kopen in New York van bekende merken als Levi's en GAP is vaak goedkoper dan in Nederland. Vooral als u een outletcenter bezoekt, zoals Woodbury Common.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 5974

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.